Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszynka

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
margaryna kostka 1 szt
cukier 1 szkl
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1,5 łyżki
jajko 4 szt
dżem w/g uznania
kisiel

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszynka

Z mąki,z margaryny,proszku i żółtek zagniesc ciasto.
Podzielić go na 3 częsci,do jednej dodać kakao.Prodziż wysmaować tłuszczem i wysypać bułką tartą.Rozwałkować białe ciasto i włożyć do prodziża.Rozsmarować na nim dżem i równomiernie rozłożyć kakaowe ciastostarte na tarce z dużymi oczkami.
Z białek i cukru ubić sztywną poanę,dodać kisiel i wylać na ciasto.Zetrzeć ostatnią częsc białego ciasta rownomiernie aby pokryła masę bezowa.PIec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 11.12.2010 22:36
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak