Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane kotlety wiepszowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone śliwki 4szt
masła 20g
KOTLETY WIEPRZOWE 4szt
natka pietruszki
olej do smażenia
jabłka kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane kotlety wiepszowe

Suszone śliwki nadziać masłem. W kotletach ponacinać “kieszonki” i lekko je roztłuc. W każdej kieszonce umieścić suszone śliwki i jabłka pokrojone w cieniutkie plasterki. Następnie kieszonki zamknąć za pomocą wykałaczek. Tak nadziewane kotlety posypać Vegetą ziołową, posmarować musztarda i smażyć na oleju z każdej strony 4-5 minut.Dolać odrobinę wody i dusić jeszcze 15-20 minut moja rad;.Brzegi nadziewanych kotletów dobrze rozbić tłuczkiem, nie trzeba ich wówczas zamykać wykałaczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 03.06.2011 18:13
Podoba mi się :)
grazia1 14.05.2011 23:30
extra przepis
Ania67 28.04.2011 09:08
super
Aniunia773 14.04.2011 15:06
ciekawy przepis
Aniunia773 14.04.2011 15:06
ciekawy przepis
Kate131 18.12.2010 08:13
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak