Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z rzeżuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 szt
oliwa 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
czosnek ząbki 1 szt
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
rzeżucha 5 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z rzeżuchy

Z jaj ugotowanych na twardo wyjąć żółtka, utrzeć na tarce, rozetrzeć ucierając, wlewać powoli oliwę a następnie śmietanę. Dodać rozgnieciony czosnek i drobno posiekaną rzeżuchę. Wymieszać z posiekanym białkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do ryb na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 05.05.2012 00:43
Ciekawe.
mehia 14.04.2011 19:45
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak