Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczku wędzonego pokrojonego w 100g
posiekanej cebuli 100g
boczniaków 300g
pieczarek 250g
pieprzu 3-4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat
ziemniaków 400g
przeciśniętego czosnku 2zabki
wody 1.5l
śmietany do zup 200ml
posiekanego świeżego koperku 1lyz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa

Na oleju krótko obsmażyć boczek i cebulę, dodać pokrojone boczniaki, pieczarki, pieprz, liść laurowy i pod przykryciem dusić na wolnym ogniu około 10-15 minut.Dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, czosnek, i zalać gorącą wodą. Gotować na wolnym ogniu około 15 minut, a pod koniec dodać śmietanę i koperek. Doprowadzić do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 22.07.2011 20:25
extra
Ania67 14.03.2011 21:19
Przepadam za taką zupką
Magda60 07.03.2011 12:37
dobra
Kate131 18.12.2010 08:13
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak