Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki kakaowo-kokosowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórka kokosowe 5 łyżek
kakao 3 łyżki
drożdże 3 dag
mleko 2 szklanki
mąka 1,5 szklanki
cukier 2 łyżeczki
jajko 3 sztuki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki kakaowo-kokosowe

Drożdże pokruszyć , rozprowadzić w ciepłym mleku z cukrem. Gdy wyrosną dodać do mleka , mąki , jajek. Kakao rozrobić w 4 łyżkach letniej wody i wlać do ciasta., zmiksować. Odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać wiórka kokosowe, wymieszać. Smażymy racuszki na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.10.2013 07:50
często robię racuchy ale takich jeszcze nie robiłam - fajny pomysł
Andysz 13.08.2013 18:12
mmm super!;)
noculos 24.01.2012 18:02
ciekawe
noculos 24.01.2012 18:02
ciekawe
Agnik 03.08.2011 10:43
pychota
ewelina63 14.12.2010 15:56
ekstra
iwa643 13.12.2010 07:13
fajny pomysł
matii6 11.12.2010 18:28
ciekawe,,
Gonia555 11.12.2010 09:33
Przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak