Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cepeliny.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki tarte surowe 1 kg
ziemniaki ugotowane 30 dag
mielona wołowina 50 dag
masło 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cepeliny.

Surowe ziemniaki tarte odciskamy , łączymy z gotowanymi , mielonymi ziemniakami.Solimy i wyrabiamy.Z mięsa robimy farsz doprawiając przyprawami i masłem.Z masy formujemy kulki , spłaszczamy na środek układamy kulkę farszu z wołowiny.Dokładnie zlepiamy. Wkładamy do osolonego wrzątku , gotujemy ok. 20 minut.Cebulę kroimy w kostkę , smażymy , polewamy cepeliny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 07.05.2012 18:40
super
jola1512 09.05.2011 09:37
ciekawy przepis
MAŁY 23.03.2011 11:05
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak