Cepeliny.

Cepeliny.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki tarte surowe

    1 kg
  • ziemniaki ugotowane

    30 dag
  • mielona wołowina

    50 dag
  • masło

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • cebula biała

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surowe ziemniaki tarte odciskamy , łączymy z gotowanymi , mielonymi ziemniakami.Solimy i wyrabiamy.Z mięsa robimy farsz doprawiając przyprawami i masłem.Z masy formujemy kulki , spłaszczamy na środek układamy kulkę farszu z wołowiny.Dokładnie zlepiamy. Wkładamy do osolonego wrzątku , gotujemy ok. 20 minut.Cebulę kroimy w kostkę , smażymy , polewamy cepeliny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

07.05.2012 18:40
super

jola1512

09.05.2011 09:37
ciekawy przepis

MAŁY

23.03.2011 11:05
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat