Kaczka duszona z kapustą.

Kaczka duszona z kapustą.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1|2 sztuki
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • kapusta kiszona

    60 dag
  • grzyby suszone

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oddzielamy od kości , dzielimy na 4 porcje. Nacieramy przyprawami, oprószamy mąką i rumienimy na oleju.Wyjmujemy mięso , a na tym tłuszczy podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę.Kapustę mieszamy z cebulą, układamy na niej mięso z kaczki.Dodajemy rozdrobnione grzyby , podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości.Pod koniec duszenia kapustę oprószamy łyżka mąki i przesmażamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

29.07.2013 11:12
to na pewno jest pyszne

Dariusz8

08.04.2012 23:32
pyszna potrawa

buksiak12

03.09.2010 13:29
ciekawy przepis

buksiak12

03.09.2010 13:29
ciekawy przepis

Dorota71

03.09.2010 12:37
mniam mniam

Dorota71

03.09.2010 12:36
kocham kapustę w każdej postaci

Emilia22

03.09.2010 11:21
pewnie super smakuje

Emilia22

03.09.2010 11:21
bardzo interesujący przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat