Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pyzowego ciasta z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
kapusta 0,5 kg
cebula 2 szt
smalec 2 łyżki
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pyzowego ciasta z kapustą

Ziemniaki obrać, 1/3 część ugotować, pozostałe zetrzeć i odcisnąć. ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, dodać do utartych i wyrobić. Podzielić na 15 części, każdą rozpłaszczyć na placuszek. Nałożyć nadzienie z kapusty i formować podłużne pierogi. Nadzienie: Poszatkowaną kapustę ugotować w bardzo małej ilości wody, odcedzić, dodać pokrojoną i usmażoną na tłuszczu cebulę, podsmażyć i zaraz po zdjęciu z ognia wymieszać z surowym jajkiem.
Pierogi ugotować i podawać gorące, polane stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.03.2012 12:02
super
mehia 30.12.2010 16:02
kuszące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak