Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z czerwonej soczewicy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szkl
woda 2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 0,5 szt
olej 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
natka pietruszki 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z czerwonej soczewicy

Soczewicę ugotować do miękkości, odcedzić, dodać przyprawy, cebulkę przyrumienić i dodać do soczewicy, Wszystko dobrze zmielić.. gdyby pasta byla za rzadka mozna dodać łyżkę bułki tartej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak