Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w jarzębinie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 szt
miód 1 łyżka
masło 2 łyżka
jarzębina 3 w syropie

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w jarzębinie

Gruszki przekroić na 4 części, wyciąć gniazda nasienne.
Na patelni rozgrzać masło i przyrumiecić z kazdej strony kawałki gruszek.
Dodać miód i jarzębinę i szybko przysmażyć. podawać na przystawkę do obiadu na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina36 29.09.2011 18:04
fajnie to wygląda
polly66 24.07.2011 19:03
przyznam,że jarzębiny nigdy nie jadłam a Twoje danie zachęca wyglądem
Jolanta_P-S 31.03.2011 17:44
ciekawie podane
romanrafal
romanrafal 31.03.2011 15:24
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak