Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale z nadzieniem z nutelli

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
drożdże 10 dkg
śmietana 18 proc 8 łyżek
margaryna 1 kost
żółtko jajek 8 szt
nutella do nadzienia
białko do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale z nadzieniem z nutelli

Margarynę wymieszać z mąką i żółtkami dodać drożdże wymieszane z śmietaną i zagnieść. Ciasto rozwałkować na kształt koła o grubości około 5mm, podzielić na trójkąty.Na szerszym końcu położyć łyżeczkę nutelli i zwijać na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony. Rogale posmarować białkiem. Piec w 180 st około 15-20 min na złoty kolor.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.08.2013 08:49
pycha rogaliki
ana00 20.04.2012 14:11
uwielbiam takie słodkości
SyMiki 21.10.2011 20:38
pychotka
Iwona56 08.06.2011 09:37
potwierdzam muszą być pyszne
hastalavista 12.12.2010 16:13
muszą być pyszne :)
rosik93 11.12.2010 23:51
Bardzo ładne wyszły ci te rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak