Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z orzechów włoskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
cukier puder 25 dag
orzechy włoskie 25 dag
wanilia
cytryna 1 szt
sok z cytryny
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tort z orzechów włoskich

Tortownicę posmarować starannie tłuszczem, wysypać tartą bułką. Orzechy zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, dodać sok z cytryny lub kwasek cytrynowy. Ubić pianę. Wyłożyć na żółtka pianę, zmielone orzechy, tartą bułkę, lekko wymieszać wszystkie składniki ciasta, wyłożyć do przygotowanej tortownicy, piec w średnio gorącym piekarniku około 40 minut.

Zimny przekroić na dwa krążki, przełożyć masą orzechową lub czekoladową i polukrować lukrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak