Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki na chlebie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
masło
cebula
sól
pieprz
ser
chleb

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki na chlebie

Pieczarki myjemy i trzemy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy i podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. Do cebuli dodajemy pieczarki ii wszystko razem dusimy, aż pieczarki będą miękkie. Każdy kawałek chleba smarujemy masłem i kładziemy około 2 łyżek farszu, przykładamy plasterkiem sera i zapiekamy w piekarniki w temp. 200 stopni, aż ser się rozpuści:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak