Kokosowiec

Kokosowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • margaryna

    1 kostka
  • żółtka jaj

    5 sztuk
  • cukier

    2x0,5 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia łyżka

    1
  • wiórki kokosowe

    2 opakowania
  • mleko

    0,5 litra
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie duże
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciasto zagniatamy z mąki, margaryny, żółtek, 0.5 szklanki cukru, cukru waniliowego i proszku do pieczenia i wstawiamy do lodówki na około pół godziny. Ciasto dzielimy na 2 części.
Krem robimy zagotowując mleko z cukrem i wiórkami oraz budyniem. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do przestudzonego kremu. Na wysmarowanej blasze wykładamy warstwę ciasta na to krem i warstwę startego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach aż ciasto się zrumieni

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

06.07.2011 17:02
lubię słodkości

FAFIK

24.05.2011 06:52
Pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat