Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 1 kostka
żółtka jaj 5 sztuk
cukier 2x0,5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia łyżka 1
wiórki kokosowe 2 opakowania
mleko 0,5 litra
budyń śmietankowy 1 opakowanie duże

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowiec

Ciasto zagniatamy z mąki, margaryny, żółtek, 0.5 szklanki cukru, cukru waniliowego i proszku do pieczenia i wstawiamy do lodówki na około pół godziny. Ciasto dzielimy na 2 części.
Krem robimy zagotowując mleko z cukrem i wiórkami oraz budyniem. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do przestudzonego kremu. Na wysmarowanej blasze wykładamy warstwę ciasta na to krem i warstwę startego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach aż ciasto się zrumieni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 06.07.2011 17:02
lubię słodkości
FAFIK 24.05.2011 06:52
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak