Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z mielonką wieprzową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mielonka wieprzowa 30 dag
śmietana 250 ml
jaja 3 szt
margaryna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka z pietruszki (siekana) 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z mielonką wieprzową

Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, obgotować w osolonej wodzie. Mielonkę wieprzową bardzo drobno pokroić. Jajka bardzo dokładnie wymieszać ze śmietaną. Włożyć do masy pokrojoną mielonkę i dodać posiekana natkę z pietruszki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ziemniaków, przełożyć sosem, przykryć ziemniakami i znów posmarować sosem. Warstwy ziemniaków oprószyć odrobiną pieprzu. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.07.2012 09:04
bardzo smaczny obiad
Kopiko1983 31.10.2011 06:38
To musi być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak