Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki z papryką, ananasem i kurczakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
kiełbasa podwawelska 2 laski
ananas w puszce
sos sojowy
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cebula biała 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki z papryką, ananasem i kurczakiem

Pierś z kurczaka myjemy, a następnie kroimy w średnią kostkę. Solimy i polewamy sosem sojowym, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Paprykę, ananasa, cebulę i kiełbasę kroimy na kawałki. Przygotowujemy kolejno szaszłyki, nadziewając na patyki na przemian warzywa , kurczaka i kiełbasę. Posypujemy delikatnie przyprawą i wstawiamy do piekarnika (200 stopni na około 20 minut). Pyszne!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak