Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z pigwy i róży (doskonały do naleśników)

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 0,6 kg
dzika róża 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z pigwy i róży (doskonały do naleśników)

owoce pigwy obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki. Z owoców róży usuwamy nasionka (trochę schodzi z tym). Wszystko wraz z cukrem (30dkg na litr przecieru) oraz odrobiną wody zagotowujemy kiedy zmięknie miksujemy zasmażamy aż zgęstnieje. nakładamy do słoiczków i pasteryzujemy ok 5 minut. Szybsza wersja to zrobienie na żelifixach)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 24.05.2012 08:11
ciekawe, warte wypróbowania
Krzysztof42 06.07.2011 17:01
można by spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak