Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki z jajkiem sadzonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
jaja 4 sztuki
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
cielęcina 4 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki z jajkiem sadzonym

Z mięsa formujemy sznycle, nacieramy solą i pieprzem. Panierujemy w mące, i smazymy na połowie masła z obu stron. Zdejmyjemy z patelni, a na reszcie masła smazymy jaja sadzone tak by żółtka się nie ścieły. Na każdym sznyclu układamy po jajku, opruszamy przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 10.12.2010 16:23
wykwintnie i smacznie
suzana 10.12.2010 14:08
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak