Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panga w sezamie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pangi 2 szt.
sezam 4 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 1 szt.
olej do smażenia
cytryna 1 szt.
ziemniaki ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: panga w sezamie

pangę rozmróź. na trzech talerzykach przygotuj mąkę, roztrzepane widelcem jajko i ziarno sezamowe.
Panieruj rybę w następującej kolejności: najpierw obtaczaj w mące, następnie w jajku, a na koniec w sezamie. Smaż na rozgrzanym oleju po pięć minut z każdej strony na małym ogniu.
Podawaj usmażoną rybę na przykład ze ziemniakami, mogą być smażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 27.06.2011 18:41
Smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak