Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki po francusku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
winogrona 25 dag
wędzony boczek 10 dag
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
tymianek szczypta
bulion 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki po francusku

Wątróbki pokroić w dużą kostkę.
Oprószyć mąka, solą i pieprzem.
Winogrona obrać, przeciąć na pół, wyjąć pestki.
Boczek pokroić w plasterki, wytopić na rozgrzanym maśle.
Włożyć wątróbkę, często obracając, smażyć na dużym ogniu, aż będzie brązowa.
Zdjąć patelni, trzymać w cieple.
Do sosu na patelni wlać bulion, chwilę gotować.
Dodać winogrona, oprószyć tymiankiem, mieszając podgrzać.
Ponownie włożyć wątróbkę, gotować 2 minuty.
Podawać z grzankami lub pieczonymi ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 29.08.2010 21:15
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak