Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 20 dag
mleko 1 szkl
jajko 3 szt
cukier 2 łyżki
jabłka 40 dag
cynamon 2 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu z jabłkami

Ryż ugotować w wodzie, pod koniec gotowania dodać mleko. Jajka utrzeć z cukrem, dodać ryż, cynamon, wymieszać. 1/3 ryżu wyłożyć do wysmarowanego i oprószonego tartą bułką naczynia żaroodpornego, ułożyć warstwę pokrojonych w plasterki jabłek, przykryć warstwą ryżu, znów ułożyć jabłka, przykryć resztą ryżu, wyrównać powierzchnię, posmarować śmietaną, włożyć do piekarnika, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.09.2012 23:19
lubię takie obiadki
Seba 26.02.2012 11:06
super
ewaa 29.05.2011 21:07
pycha,bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak