Paszteciki w cieście drożdżowym

Paszteciki w cieście drożdżowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • śmietana kwaśna

    1/2 szklanki
  • mąka

    2 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    do smaku
  • drożdże świeże

    3 dag
  • parówki

    10 sztuk
  • słonecznik łuskany

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę mieszamy z cukrem, solą, gałką muszkatołową, drożdżami. Dodajemy mąkę i miękkie masło - wyrabiamy ręcznie. Na ok godzinę wstawiamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego prostokąty tak by owinąć parówkę/serdelka. Układamy na formie pamiętając o zachowaniu odstępów i smarujemy jajkiem. Posypujemy słonecznikiem bądź sezamem. Pieczemy w temp. 180\'C ok. 30-40 min. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

10.07.2013 09:01
zjadłbym coś takiego

RenataZ-et

28.03.2013 15:05
super pomysł na pyszne paszteciki

Miki

15.07.2012 21:30
super

IlonaAlbertos

25.06.2010 14:21
Świetny przepis :)

sylwiachmiel

23.05.2010 15:21
koniecznie przyzadze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat