Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa neapolitanska

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
seler 1/2 szt
masło 8 dag
mąka 3 łyżki
śmietana 1 szkl
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa neapolitanska

Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć na rozgrzany tłuszcz, podsmażyć. Zalać około 2 l wody, przykryć i gotować 20 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką, połączyć z zupą, dodać drobno utarty ser. Wymieszać i gotować 3-4 minuty. Przyprawić do smaku solą. posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.04.2013 15:28
rewelacja, super
barbara11561 20.10.2012 14:10
mnie by smakowała!!!
Motorek 05.09.2012 10:10
fajna
Neetka90 12.07.2011 12:04
super
mehia 15.04.2011 19:35
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak