Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w chlebowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1\\2 kg
cebula 1 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
jaja do panierowania
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w chlebowej panierce

Kromki chleba obkroić ze skórki. Miąższ drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać chleb i obsmażyć na rumiano. Filety umyć, osuszyć. Obsypać pieprzem i solą. Rybę panierować w mące, jajku i przygotowanej panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Wyjąć na papierowy ręcznik i osączyć z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 25.07.2011 13:20
Muszę przyznać, że bardzo ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak