Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowe serca

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały mielone 20 dag
orzechy mielone 20 dag
cukier 30 dag
białko 3 szt
sok z cytryny 1 łyżka
cynamon 1 łyżka
sól
goździki mielone 1 szczypta
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowe serca

Białka ubijamy z solą. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy orzechy, migdały, sok z cytryny, przyprawy i mieszamy. Wyrabiamy ciasto. Gotowe rozwałkowujemy. Foremką wycinamy ciastka i układamy na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Pieczemy 15 minut w temp. 180 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.04.2011 02:52
może byćpyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak