Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 1,5 szkl
pęcak 1 szkl
mięso wołowe 30 dag
sól
słonina 10 dag
cebula 1 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z kaszą

W dużym garnku zagotowuje 2 litry wody, wrzucam do niego mięso i gotuję, aż będzie miękkie.
Wyjmuję mięso, a do wywaru przekładam fasolę, która gotuje 10 min. Następnie wrzucam kaszę i gotuję około 20 minut. Doprawiam solą i pieprzem. Pokrojona w kostkę słonie smażę na zloty kolor, później dokładam cebule i całość przekładam do fasoli. Na koniec dokładam mięso i całość mieszam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak