Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizzowe bułeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa
drożdże
mleko
sól
cebula biała
szynka konserwowa

Przepis i sposób przygotowania na: pizzowe bułeczki

Do miski dodajemy mąkę i sól do samku . W ciepłym mleku rozrabiamy drożdze dajemy do mąki wyrabiamy ciasto .Zostawiamy do wyrośniecia robimy małe bułeczki placuszki .Cebule obieramy kroimy w piórka i smażymy na maśle dodajemy soli podlewamy woda dusimy.Nakłądamy na bułeczki ,kładziemy troszke szynki .Do piekarnika na ok 15 min .Potem posypujemy serem i jeszcze na chwilę do piekarnika .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 25.11.2011 12:54
pycha
eli_555 16.01.2011 22:02
pychotki
amorzenek 12.12.2010 08:20
lubie takie
katarzyna124 10.12.2010 20:16
Uwielbiam takie bułeczki
Małgorzata113 10.12.2010 08:04
wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak