Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy jogurtowe.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy jogurtowe.

* 40 dag jogurtu naturalnego bez cukru
* 16 g cukru waniliowego
* 1 szklanka mąki pszennej
* 1 szczypta soli
* 2 jajka
* 1/2 łyżeczki sody
* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* olej do smażenia

Jogurt zmiksować z jajkami, cukrem waniliowym. Dodać mąkę i sól, miksując cały czas. Wierzch oprószyć sodą i proszkiem do pieczenia, wmieszać w ciasto. Smażyć od razu na gorącym oleju na ciemnozłoty kolor z obydwu stron. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowej serwetce czy ręczniku papierowym.
Możemy polać jogurtem owocowym, nałożyć dżemem lub miodem, wg. uznania.
Ja podałam z dżemem jabłkowo-dyniowym z przepisu Pyzy.Jego smak idealnie harmonizuje z racuszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela11 12.10.2011 23:19
superowe to coś dla mnie
czekoladka_m 21.08.2011 14:24
Oj zmieściłabym kilka:)
Patrycja33 04.05.2011 09:50
mniam
ewasylwia 20.03.2011 09:16
apetycznie wyglądają
SmacznaPyza 08.02.2011 17:48
bardzo mniamniuśne!
ada12302 10.12.2010 21:45
pyszne
misia53 10.12.2010 13:01
Gdy nie masz chęci na sporty zimowe , wpadnij do Ewki na placki jogurtowe.
Małgorzata113 10.12.2010 08:04
wyglądaja smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak