Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z kurczakiem wędzonym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z kurczakiem wędzonym.

* 1 duży pojedynczy wędzony filet z piersi kurczaka
* 4 łyżki fasoli czerwonej konserwowej
* 4 łyżki groszku zielonego konserwowego
* 1 szklanka mąki
* 1 jajko
* 3/4 szklanki wody
* 1/2 łyżeczka sody
* 1/2 łyżeczki tymianku
* 1/3 łyżeczki soli
* olej do smażenia
Kurczaka pokroić w drobną kosteczkę. Fasolkę i groszek opłukać z zalewy i osączyć. Mąkę wymieszać z wodą, jajkiem i solą. Wrzucić mięso i groszek z fasolą. Posypać tymiankiem. Sodę rozmieszać z łyżką zimnej wody, dobrze wymieszać z masą. Smażyć od razu na rozgrzanym oleju na ciemnozłoty kolor z obydwu stron. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Można jeść same, ew. z surówką. Można też podać oddzielnie sos np. czosnkowy czy paprykowy. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerry1 01.08.2012 10:44
extra
maciek7 08.06.2012 20:23
super
beatkaa153 11.09.2011 20:11
super przepis
patusia 03.08.2011 10:50
wyglądają przepysznie :)
czekoladka_m 21.07.2011 12:28
Przeważnie racuszki robię na słodko, ale bardzo fajna jest Twoja propozycja:)
iwona332 28.06.2011 11:49
super
barbara11561 13.04.2011 08:57
Bardzo ciekawe:)
Natalia/tubisiek 22.12.2010 14:02
bardzo fajne!
Małgorzata113 10.12.2010 08:03
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak