Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki regionalne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
mąka 7 łyżek
jajko 8 sztuk
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
śmietana 200 ml
twaróg 800 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki regionalne

Ziemniaki obieramy a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy 3 całe jajka oraz jedno białko , dosypujemy mąkę i doprawiamy. Twaróg rozgniatamy widelcem i dodajemy pozostałe żółtko, śmietanę i przyprawy. Na patelnie wlewamy olej i formujemy z masy ziemniaczanej placuszki owalne i smażymy. Po upieczeniu dodajemy po łyżce twarożku i składamy na pół chwilkę smażymy i ściągamy. Podajemy ciepłe. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.07.2012 22:23
fajne placuszki
IlonaAlbertos 25.06.2010 14:20
Smacznie i szybko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak