Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK W PASKI NA ZIMNO

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serki homonizowane 4 szt
margaryna 1 kost
jajko 6 szt
kolorowych galaretek 5 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 op.
cukru 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK W PASKI NA ZIMNO

ŻELATYUNĘ ROZPUSZCZAMY W SZKL, WRZĄCEJ WODY, I STUDZIMY, MARGARYNĘ UCIERAMY Z CUKREM, DODAJEMY PO 1 JAJKU, I SERKI I ŻELATYNĘ MIESZAJĄC LEKKO PODGRZEWAMY ABY MASA BYŁA RZEDKA, GALERTKI OSOBNO ROZPUSZCZAMY W 1 SZKL WODY, NA BLASZKĘ WYLEWAMY 1/5 CZĘŚĆ MASY SEROWEJ, ODSTAWIAMY DO ZASTYGNIĘCIA, WLEWAMY GALARETKĘ ZASTYGNIE TO NA TO MASA SEROWA I GALARETKĘ 2 I TAK POWTARZAĆ DALEJ NA WIERZCH BĘDZIE GALARTKA

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak