Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Semifreddo z mascarpone i czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mascarpone 200 g
śmietana 18-procentowa 250 g
cukier puder 100 g
mleko 1\\2 szklanki
biszkopty okrągłe 10 sztuk
czekolada mleczna 1\\2 tabliczki
posypka czekoladowa 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Semifreddo z mascarpone i czekoladą

Kruszymy biszkopty i siekamy czekoladę oraz posypkę czekoladową.
Dodajemy serek mascarpone i śmietanę następnie cukier puder po czym mleko .
I mieszamy mikserem aż do uzyskania wymieszanej dobrze masy.

Plastikową foremkę lub okrągłą wykładamy folią i wlewamy zawartość.
Zawijamy brzegi i odstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin.
A przed podaniem wstawiamy na godzinę do lodówki to lekko nam zmięknie.

Możemy udekorować polewą czekoladową lub odrobiną posypki czekoladowej.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak