Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki w sosie z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki 20 dkg
mąka pszenn 1 łyżka
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
warzywka suszone 5-6 łyżek
sól do smaku
olej roślinny trochę
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki w sosie z ryżem

Do garnka z odrobiną oleju wrzucamy żołądki i chwileczkę podsmażamy po czym podlewamy około 200 ml wody i gotujemy około 15 min.
Gdy dochodzi już mniej więcej do 15 minuty dodajemy suszone warzywa , pieprz oraz sól.
Gotujemy razem około 10min.
Następnie do słoika wsypujemy mąkę pszenną i dodajemy śmietanę oraz odrobinę wody i zakręcamy, potrząsając mieszamy.
Wlewamy do naszego sosiku i gotujemy jeszcze około 10min.

Podajemy z ryżem lub makaronem :)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.11.2012 14:24
na pewno wypróbuję;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak