Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kisielowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 1/2 kostki
jaja 4 szt
kisiel cytrynowy 2 op
proszek do pieczenia 1 łyżeczka\'
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kisielowe

Margarynę rozpuścic i ostudzic. Żółtka jajek, cukier i ostudzoną margarynę mieszamy na puszystą masę. Cały czas mieszając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy i dodajemy do masy. na końcu wsypujemy kisiel i mieszamy. Pieczemy 35 minut w piekarniku o temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.11.2012 14:24
na pewno rewelacyjnie smakuje;]
Gonia555 03.03.2011 19:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak