Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farmerska zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
kiełbasa toruńska
por
pieczarki ok30dag
szynka ok20dag
groszek zielony
mozarella wędzona
koperek
jajko 2
sos beszamelowy
ser żółty 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Farmerska zapiekanka

Przygotować składniki (pokroić,ziemniaki ugotować na w pół). Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na spód układać talarki ziemniaków, następnie krążki toruńskiej, pora, warstwa pieczarek,rozdrobnione jajka i na to połowa sosu i startego sera żółtego. Następnie paprykę w kostce, plasterki szynki,groszek i resztę ziemniaków. Zalać resztą sosu,ułożyć plastry mozarelli i posypać startym żółtym oraz posiekanym koperkiem. Piec w 200stopniach ok 35min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 08.05.2011 21:27
Pychota!
PaniMISIOWA 17.03.2011 16:34
fajna
polly66 09.12.2010 21:50
wyszła przepyszna tylko \"skurczyła się\" niestety w piekarniku :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak