Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty ze słonecznikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,5 kg
jabłka 0,5 kg
słonecznik łuskany 2 opakowania
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
olej do smaku
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty ze słonecznikiem

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny i odkładamy na jakieś 10 min. Kapustę szatkujemy drobno dodajemy sól i zalewamy wodą. Gotujemy. Na oleju przysmażamy słonecznik. Gotową chłodna kapustę mieszamy z jabłkiem i słonecznikiem a następnie polewamy olejem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 04.08.2013 10:39
Super pomysł
RenataZ-et 17.01.2013 20:25
Bardzo fajny pomysł na sałatkę a dzięki słonecznikowi na pewno wiele zyskuje na smaku.
pioge7 11.04.2011 19:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak