Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z mięsa wieprzowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
sól do smaku
słonina 25 dkg
ogórek kiszony 3 sztuki
cebula 3 sztuki
Musztarda sarepska Prymat do smaku
mąka 4 łyżki
olej do smażenia 8 łyżek
marchewka 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
pieczarki 10 dkg
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 opakowanie
chleb razowy 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z mięsa wieprzowego

mięso myjemy i kroimy na plastry ok 2 cm, każdy plaster rozbijamy przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego, jedną stronę smarujemy musztardą, układamy na każdy plaster mięsa po kawałku ogórka kiszonego, cebuli, słoniny, wszystko zawijamy i zawijamy nitką lub wykałaczkami. Każdego zraza obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony, jak mięso jest zarumienione to zalewamy wszystko gorąco wodę , por, pieczarki i marchewkę trzemy na grubej tarce i dodajemy do sosu. Mięso z warzywami dusimy ok 1 godziny, 20 min. przed końcem dodajemy kromkę chleba zrazowego, żeby sos był gęściejszy. Na koniec robimy zasmażkę i dodajemy do sosu


Zrazy podajemy z ziemniakami i surówką z buraków


Życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak