Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z brukselkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4
brukselek 0,5 kg
cebuli 0,5 kg
wędzonego boczku 10 dag
główka czosnku 1
oliwy z oliwek kilka łyżeczek
rozmarynu gałazk
soli i pieprzu szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z brukselkami

Udka z kurczaka podsmażyc na patelni lub na grillu przez 10 min. Cebule posiekać. W większym garnku podgrzak kilka łyżeczek oliwy. Dodać brukselki, cebule, pół szklanki wody i szczyptę soli. Gotować na średnim ogniu przez 10 min. Dodać boczek, udka kurczaka, gałązkę rozmarynu, ząbki czosnku i smażyć przez 20 min.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 08.03.2011 12:56
brukselki pycha:))
jasiek 29.01.2011 20:27
lubię brukselkę
Zoso 20.10.2010 19:03
Brukselka jest wporzo a kurczak smaczny razem musi być super
buksiak12 30.08.2010 10:28
uwielbiam dania z kurczakiem
buksiak12 30.08.2010 10:28
uwielbiam dania z kurczakiem
Dorota71 30.08.2010 09:52
mniam mniam super przepis
Emilia22 30.08.2010 09:25
i pięknie wygląda
Emilia22 30.08.2010 09:25
fajny przepis
borys 27.05.2010 08:11
Wygląda wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak