Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości schabowe 0,5 kg
marchew 1
seler mały 1/3
pietruszka mała 1
śmietana kremówka 150 ml
mąka pszenna 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo w zależności od ilości osób

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Ugotować wywar na kości ze schabu. Dodać posiekane warzywa i pokrojoną botwinkę. Gotować jeszcze ok. 20 min. Zagęścić śmietaną z dodatkiem mąki. Zagotować.
Podawać z jajkiem pokrojonym w ćwiartki.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dominique 07.02.2017 20:33
jeszcze nie jadlam
Marta98 29.01.2011 21:01
zupa lata
petronella 20.01.2011 13:51
moja ulubiona zupka:)
Bożena13 11.01.2011 16:34
mniammmm!
Bożena13 11.01.2011 16:34
mniammmm!
sylwiachmiel 06.06.2010 07:30
gotuję taką samą,widze ze to jest popularny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak