Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczakafaszerowana mięsem gyros, pieczarkami i serem żółtym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
pieczarki 20 dkg
ser żółty 10 dkg
przyprawa gyros 1 opakowanie
sól do smaku do smaku
musztarda ostra do smaku
jajko 2 sztuki
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczakafaszerowana mięsem gyros, pieczarkami i serem żółtym

I krok:
1 pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i przyprawić przyprawą gyros,pieczarki zetrzeć na grubej tarce, wszystko podsmażyć na patelni
II krok:
3 piersi rozciąć na pół i lekko rozbić , położyć na desce, z jednej strony posypać delikatnie solą, drugą dokładnie wysmarować musztardą, na musztardę kładziemy ser żółty ( w plastrach lub starty na Tarce)t, na to kładziemy po trochu mięsa z pieczarkami i zawijami jak zrazy , związujemy nitką lub wykałaczkami. Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej. Gotowe smażymy na średnim oleju co chwilę przekładamy.

Roladki można podawać z ziemniakami smażonymi, frytkami

Życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 09.12.2010 19:57
musi byc pyszotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak