Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
woda 2 litry
cebula 1
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki 250 gram
olej do smażenia 2 łyżki
marchewka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - kapuśniak

Cebulę posiekaj drobniutko i zeszklij na patelni z rozgrzanym olejem. Kapustę kiszoną pokrój i dodaj do smażącej się cebuli. Duś pod przykryciem około 15 minut. Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki, marchewkę obierz i pokrój w plastry. Do gotującej się wody z ziemniakami i marchewką dodaj boczek z kością dla aromatu, podduszoną kapustę z cebulą i gotuj około 30 minut. Na koniec dodaj sól i pieprz do smaku.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak