Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 18-procentowej 200 gram
jajko 2 sztuki
kakao 3 łyżeczki
cukier 7-8 łyżeczek
woda 1/3 szklanki
sok z pomarańczy sok z 1/2 pomarańczy
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka czekoladowa

Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklance wrzącej wody. Do rondelka dodać śmietanę,sok z pomarańczy, białka jajek, kakao - wszystko mieszać co jakiś czas i gotować na małym ogniu. W międzyczasie 2 żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą, jasną masę. Powstałą masę dodać do gotującej się śmietany. Dodać żelatynę i gotować jeszcze chwilę na małym ogniu. Przelać do 2 pucharków i podawać po schłodzeniu(po około 3 godzinach).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 24.01.2011 16:14
boska
angelika14 24.01.2011 16:14
boska
wolochski 16.12.2010 20:56
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak