Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba smażona z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 0,5 kg
czosnek 3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
jajko 2
sól do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba smażona z czosnkiem

Rybę posyp przyprawami i odstaw na co najmniej pół godziny. Olej rozgrzej na patelni. Na gorący olej wrzuć przekrojone na pół ząbki czosnku tak, aby tłuszcz przeszedł jego aromatem. Rybę opanieruj w jajku i bułce tartej. Smaż, dopóki panierka nie nabierze rumianej barwy.

Podawaj np. z chlebem i papryką konserwową.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 09.03.2012 14:57
super
bami 03.10.2011 09:49
Fajny pomysł z tym czosnkiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak