Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona rybka w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 0,5 szklanki
octu 0,5 szklanki
woda letnia 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
cebula biała 6 sztuki
marchewka 2 sztuki
łosoś 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: duszona rybka w zalewie

Rybę oczyścić,umyć większe przekroić na pół.Przyprawić dodać liść laurowy odstawić na 1-2godz.Warzywa obrać pokroić w plastry.Do rondla układać:warstwę cebuli i marchewki potem warstwę ryby i na zmianę.Zalać octem i olejem i wodą dusić około 30 minut .Przygotować 2-3 dni wcześniej przed podaniem wtedy jest smaczniejsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cbeti 19.11.2010 12:53
Szybkie i chyba smaczne danie. Czas wyprubowac
crabick 17.05.2010 18:16
super, szybki przepis,uwielbiam rybki więc na pewno go wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak