duszona rybka w zalewie

duszona rybka w zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    0,5 szklanki
  • octu

    0,5 szklanki
  • woda letnia

    1 szklanka
  • liście laurowe Prymat

    1 sztuka
  • cebula biała

    6 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • łosoś

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyścić,umyć większe przekroić na pół.Przyprawić dodać liść laurowy odstawić na 1-2godz.Warzywa obrać pokroić w plastry.Do rondla układać:warstwę cebuli i marchewki potem warstwę ryby i na zmianę.Zalać octem i olejem i wodą dusić około 30 minut .Przygotować 2-3 dni wcześniej przed podaniem wtedy jest smaczniejsze.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Cbeti

19.11.2010 12:53
Szybkie i chyba smaczne danie. Czas wyprubowac

crabick

17.05.2010 18:16
super, szybki przepis,uwielbiam rybki więc na pewno go wypróbuję.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat