Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa rumiana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 30 dag
masło 4 dag
karmel 1 łyżka
mąka 4 dag
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa rumiana

Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na maśle, dodać 1 litr wody i kostkę bulionową. Gotować około 25 minut. Odlać kilka łyżek wywaru, wystudzić a resztę zmiksować. Mąkę zrumienić na sucho, rozmieszać z przestudzonym wywarem, dodać do zupy, zagotować. Dodać karmel by zupa uzyskała ładne zabarwienie i właściwy smak. Przyprawić do smaku solą. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 25.02.2014 17:50
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak