Krupnik na wędzonce

Krupnik na wędzonce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1
  • seler mały

    1/2
  • pietruszka mała

    1
  • liść laurowy

    1
  • ziele angielskie

    kilka kulek
  • prayprawy

    do smaku
  • kasza

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar z żeberek (z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego). Dodać drobno pokrojone warzywa (gotować ok. 20 min.).
Do gotującego wywaru dodawać powoli kaszę perłową i gotować ok.. 15 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dominique

07.02.2017 20:33
uwielbiam krupniki :)))

iknkirke

02.03.2012 08:24
mniam

Allice

05.12.2011 22:44
smaczna zupka

Kate131

16.05.2011 07:18
tez lubię

Grażyna13

12.10.2010 19:49
Nie ma, jak to dobra zupka !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat