Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet mojej babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 0,25 kg
wątroba wieprzowa 0,25 kg
smalec 2 łyżki
pietruszka
marchew
cebula 1 mała
jajko 3 szt.
sól do smaku
bułka 2 szt.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
wieprzowina 0,5 (tłusta)
grzyby suszone 3 szt.
boczek 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet mojej babci

mięso,grzyby i warzywa ugotować do miękkości z listkiem i zielem,wyjąć w wywarze namoczyć bułki,wszystko zmielić 2 razy w maszynce o drobnych oczkach,posolić do smaku,doprawić gałką,formę wysmarować smalcem i opruszyć bułką tartą na dnie ułożyć plastry boczku na to położyć ścisło masę,polać resztą wywaru,piec 1godz.w temp.200st.ostudzić w formie na drugi dzień lekko podgrzać w piekarniku i wyjąć z formy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.06.2012 09:06
Świetny
Seba 14.12.2011 10:30
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak